Зошто Ramplast?

Повисока термичка и звучна изолација
Структурата на профилот со 4.5 и 6 изолациски комори во комбинација со LOW-E термоизолационото стакло резултира со намален коефициент на термички трансфер и до 1.24 W/m2K запечатени со 2 или 3 реда на дихтунзи, со можност за единечно, двојно или тројно застаклување.
Висока механичка потпора
Употребата на 1.5 мм арматура од галванизиран челик обезбедува ригидност и механички отпор при операции. 
Палета на бои
Палетата на бои вклучува бела, златен даб и махагон.
Ramplast профилите претставуваат органска смеса од калциум и цинк, без присуство на олово и калај, кои се токсични за човечкото тело и околината.
Ramplast профилите EcoLux Light серија што се користат во прозорци и врати ги имаат следните предности:
 
  • профили со 6 простории за изолација
  • квалитативна звучна изолација
  • двата реда на заптивки не дозволуваат влегување на воздух и вода
  • УВ заштита, дури и ако бојата на профилот не се менува на сонце
  • отпорен во неколку природни опкружувања
  • висока отпорност на шок
  • имаат огноотпорен имот
  • нема потреба да се обоите
  • лесно одржување
  • Ниско-Е стаклото ќе се ослободи од кондензацијата
  • Стаклото е лесно да се замени поради отстранливи прачки
  • еколошките профили се направени врз основа на формула CaZn, без содржина на олово
  • 100% профили за повторна употреба
  • висока отпорност
  • заоблените рабови заедно со рамните површини претставуваат посебен дизајн
  • можност да се изградат прозорци кои имитираат дрво
  • пократко време на извршување од традиционалните прозорци
Профилите на Ramplast EcoLux Light ги имаат следниве карактеристики:
 
  • прозорци со длабочина од 70 мм
  • внатрешна геометрија на профилот поделена во 6 изолациони комори
  • Надворешните wallsидови имаат дебелина од 2,5 мм, што ја претставуваат класата Б
  • за армирани профили коефициентот на пренос на топлина е 1,26 W m / K
  • 2 реда на херметички пломби
  • Најлесен одвод на вода е потпомогнат од внатрешен наклон од 5
  • само еден вид арматура се користеше за главните профили
  • главни профили со обични шипки
  • можност за монтирање едно или двојно застаклување (5мм) или двојно (24мм и 34мм)
  • вообичаени исправи за рамки и обетки